Saturday, November 27, 2010

1 year and 4 month

Alhamdulillah, hari ni dh masuk satu tahun dan 4 bulan hubungan aku dan my hubby... aku amat bersyukur kerana hubungan kami bertahan sampai sekarang, berkat kesabaran dan sifat saling memahami diantara satu sama lain serta sifat kesetian membuatkan hubungan kami teguh hingga sekarang.. aku sangat bahagia bersama hubby ku.. tak kisah la.. ape org nk ckp.. who care?... walaupun aku tak dapat sambut kami punya anniversary.. cz sekarang masih da kt kelang(umah kakak mama) cz besok nk p melaka.. tengok pak teh( abg mama yang sakit tenat).. tapi.. kami sentiasa dekat dihati.. aku sentiasa merinduinya.. bah kn.. sngat3.. tak sabar nk jumpe my hubby..  =D  aku berdoa kpd Allah s.w.t supaya aku sekeluarga selamat sampai ke kedah nanti.. amin.. hubby.. i love and miss u so much ...

sampai syurga aku mencintaimu..

Friday, November 19, 2010

Me singing Love The Way You Lie

    video

see me singing love the way you lie by Eminem ft Rihanna.. Such a beautiful song.. this song is all about a men who lie his girlfriend.. he have affair with another women at the same time he couple with this women.. Suddenly  his girlfriend have find out and his girlfriend wants to leave him.. so.. he so regret about what he have done..  The reasons why i singing this song is because i like this song.. so.. enjoy my singing.. and do not compare me with rihanna because she more talented and good than me..

translate (B.M)
  
lihat saya menyanyi "Love The Way You Lie"  penyanyi asal Eminem ft Rihanna .. lagu ini sebuah lagu yang menarik dan sedap ddngr .. lagu ini adalah tentang seorg lelaki yang menipu teman wanitanya .. dia telah ada hubungan sulit dengan wanita lain dimana  pada masa yang sama, beliau pasangan dengan kekasihnya .. Tiba-tiba kekasihnya telah mengetahui dan kekasihnya ingin meninggalkan dia .. jadi .. dia begitu menyesal tentang apa yang dia telah lakukan .. Knp saya menyanyikan lagu ini adalah kerana saya menyukai lagu ini .. jadi .. berhiburlah dngn nyanyi saya .. dan jangan membandingkan saya dengan rihanna kerana dia lebih berbakat dan bagus dari saya ..

My mother's curry noodle.. yum..yum

Today.. my mother cooked curry noodle. wah2x.. .. even curry noodle is  not my favorite, but i have to admit here that my mother's curry noodle is the best curry noodle that i had ever found..seriously, my mother's cooking  always great and tasteful.. this is the fact.. i am not lying.. whoever had ate my mother's cooking.. they will know what it taste..

translate:

hari ni, mak saya tlh memasak mee kari.. wah2x.. walaupun mee kari bukan kegemaraku.. tp, saya perlu mengaku dsini yg mak saya punya mee kari adalah mee kari yg paling sedap yg saya pernah rasa.. dengan berterus-terang, mak saya pnya masakn selalu sedap.. ini adalh fakta..sy tak tipu..sesiapapun yg merasa masakan mak saya.. mereka tahu bgaimana rasanya..



curry noodle(mee kari)..





 this is my mother(Ini adalah mama saya)

on the graduation day at Universiti Utara Malaysia (gmbar pada hari menerima ijazah di Universiti Utara Malaysia)
left(kiri): my father(ayah saya)
right(kanan): my mother ( mama saya)

so heppyy today.. kua with my hubby.. love you sooo muchhh..

6:30 Pg td.. hubby(my bf) aku kol.. dia bru balik dr penang lepak dngn kwn2 dia.. dia da gtw dia nk dtg raya rumah aku.. yg aku pun dok mamai2 p terckp x pyh dtg.. aduh.. ape la aku ni?.. entah ape la aku mamai mse tido.. yg hubby aku ingat serius.. dia pun xnk dtg.. dpendekkn cita.. kami msg2.. then dia setuju nk jumpa aku.. katanya rindu sngt kat aku.. aku pun rindu jugak kt dia..hehehhe.. mse tu dia da dkt shahab perdana( stesen bus alor setar kedah), naik kereta member dia, ramai2 g hantar kawan balik.. then dia sanggup g balik rumah dia and bwa moto, dtg balik ke alor setar untuk jumpa aku.. owh.. sweetnye dia.. buat aku bertambah2 syg n cinta kt dia =D.. Rumah dia dngn alor setar aku lebih kurang 45 minit la.. then kami jumpa.. dia ambil aku.. dpn rumah aku ada mall yg bernama Alor Star Mall.. then kami p date kt citu la..hehehhe.. lama x jumpa.. terubat rindu dhati nieh.. kami p mkn kt KFC, jln2.. borak2.. we have fun together.. nanti lmbt lagi la nk jumpe dia plak.. cz km masing2 bz.. dia nk g blaja keta n keja.. aku lak nk start keja esok.. entahla.. apapun.. aku sngt menghargai pengorbanan yg my hubby lakukan kpdaku... thanks hubby!!..
gmbar dtngkap td.. dkt kfc(as mall)

Thursday, November 18, 2010

Love Story Between Me and My Love

this is a  love story about my love and i.. from first time we meet..until now..
 i made this video to remember our love.. and to appreciate him because he had came into my life...in this video,i was singing for him to tell him how much i appreciate and love him..
this is song from nancy ajram.the title is meen da elly nesik( i won't leave you)

translation:
Ini adalah semua kisah cinta tentang aku dan my love. daripada mula-mula kami jumpa.. sampai sekarang.. aku wt video ni kerana nk mengingati cinta kami..dan untuk menghargai my hubby kerana dia tlh dtg dlm hidupku.. aku menyanyi lagu untuknya dan memberitahu dia bhwa bertapa aku menghargainya dan mencintainya..Lagu ini adalah nyanyian nancy ajram bertajuk meen da elly nesik( aku x pernah meninggalkanmu)

video



Suasana Di hari raya(Aidiladha Eid)

pagi-pagi.. aku sudah bngun.. mandi n solat.. then turun g makan.. makan rendang yg aku buat hasil dari resepi mama.. wah.. cedap hingga menjilat jari..then makan ketupat palas yang da kacang dlm dia.. wah..best gler la.. lepas semua ahli keluarga telah siap2 pakai baju raya yang cantik-cantik.. aku dan adik-adik pergi bersalam-salaman dengan ayah dan mama..then kami semua keluar  nak p menziarahi tok(mak kepada ayah aku, org kedah panggil nenek ialah 'tok')yg sakit cz kena buat pembedahan d kaki, dh 4 bulan dia terlantar dkt hospital akibat jatuh then tulang kaki patah.. keluarga aku yg bertungkus-lumus menjaga tok aku.. lepas kami semua p bg makan kt tok and dok lap-lap bdn tok.. kami p beraya umah adik-beradik tok..
 i mean.. bapak& mak saudara ayah aku.. kami rapat.. mula-mula..g rumah tok tam.. kat rumah dia ada mee goreng.. sedap... then.. p pulak rumah tok teh.. ada bihun sup..wah...cedapnye... n lastly.. g rumah tok su..da ketupat palas jagung, rendang, nasi impit and kuah kacang.. wah..kenyang nye perut.. then ayah ajak g rumah tok ngah pulak.. kami jz p beraya jew la.. xmkn pun.. cz terlampau kenyang.. balik-balik rumah.. terus smbhyng dan tidur cz terlampau mengantuk.. itu la yg dapat aku ceritakan serba serbi tntng suasana hari raya aidiladha ku... di alor setar, kedah (belah ayah)..

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Menyambut Aidiladha 2010

wah..wah..wah.. jp jew dh hari raya..bru asa semalam myambut hari raya aidilfitri.. dh nk smbut hari raya aidiladha..SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA BUAT SEMUA UMAT ISLAM..tak dilupa kan juga buat family tersyg..buat hubby-ku.. i love u hubby.. aku td masak rendang daging.. mak aku just bg arahan jew.. aku yg kacau bhn2 dlm kuali.. sedap tw resepi mak aku.. ramai org bila dh mkn rendang mama aku..semua kata sedap.. xda sape ckp x sdp.. aku bkn nk angkat  mak aku..tp..that the reality..aku sendiri pun mkn rendang mama aku "hingga menjilat jari"..huhuhu..well.. xsbr nk smbut raya nieh.. esok leh g mkn kt umah saudara-mara..wah...bestnye...nanti nk tngkp gmbr and upload kt blog.. ok la.. nk tido dulu nieh.. poka..(bye in russian)..

Monday, November 15, 2010

Me singing Cry by Rihanna

video nieh yg x sbr2 aku nk upload.. i like this video..
video ni drakamkan semasa 2 hari sebelum aku balik ke kedah..
mase tu tngh duduk2 tibe2 aku terfikir nk rakam video..buat kenangan..
then aku bincangkan hal ini dng sara(room mate).. dia pun setuju untuk nk rakam kan video nie.. then ini lah hasilnya setelah di-editkan..huhuhuhu.. video ni dirakam sebelum aku menyanyikan lagu ini... lagu ni aku baru rakam semalam je(14/11/2010)..cye x?? huhuhu..
then edit.. pastu today, aku upload kn dlm facebook... alhamdulillah.. setakat nie..bnyak komen yg memberangsangkan.. thanks for the comments guys... i really appreciate it...



Selamat tinggal sem 3...

11 November-12 November 2010 (Khamis-Jumaat)

Hari ni aku tidak tidur.. fuhh.. pecah rekord kot.. satu hari tidak tido.. gler ar.. npe bleh jd mcm nie?.. ok...let me tell u.. pd hari khamis.. aku n roomate aku sara, mengalami selsema.. dua-dua kne selsema.. kesian kt kami.. bdn aku rasa lemah sangat.. disamping dok bersin banyak kali smpai x berhenti2.. sampai aku penat asyik dok bersin aje.. cedih btol la...esok dh la exam 'paper killer' iaitu introduction to business mathematics.. waaaa... bnyak cedih lol.. cz aku takut la.. dh la buku math terbg kat mama suruh bwa balik kedah.. aduh.. then kne kongsi buku dngn roomate.. nsib baik la dia baik hati... room mate aku budak satu kos dng aku gak.. nasib baik la.. kalu tak.. dipendek kan cita.. kiteorg terpaksa la kongsi bca buku..sara bc pd waktu ptg hingga mlm.. aku plak waktu mlm.. mlm tu mse sara dh hbis bce buku.. tibe time aku lak bc buku.. punya la mengantuk.. kepala dh pening2..cz selsema.. nsib baik, bju dh simpan dlm beg.. sara dh tido.. kesian dia.. nmpak x larat sngt..
aku lak.. wt latihan math bnyak2... sampai pukul 4pg.. then.. nk tido dh x blh... lampu dh padam... tp masih x leh tido..



keesokkan harinya.. aku g wt exam.. alhamdulillah..aku boleh jwb...ape yg aku wt latihan..suma aku boleh buat.. erm.. mse nak balik tu.. hujan lebat kt lua.. nsib baik aku bwa payung.. kami ( aku, sara, tengku) jln2 sambil menceritakan psl aktiviti2 yg kami akn lakukn mse cuti sem nieh..best sngt bg aku.. aku rasa selesa kwn dng diorg.. diorg friendly ,understanding..sem nieh.. wlaupun da yg pahit cz kwn2 yg dpercayai tikam belkang aku.. tp..aku dapat ganti kwn2 yg baik...aku bersyukur kpd allah... aku bwa balik satu beg roda yg besar.. satu beg galas kt belakang, beg pegang dan beg tangan..punya la berat beg roda aku.. smpai keesokkan harinya.. tngn aku sakit effect daripda tarik beg berat tu..sampai ke hari ni masih sakit.. mse nk kelua bilik..sara nyanyi..aku dpt rasakan dia sedih bila lihat aku nak balik.. aku pun sedih juga.. aku nanges dlm hati... sara, seorg room mate yg baik.. serius, sepanjang 3 sem aku bljr dlm uitm... sara la yg memahami aku.. dia ikhlas.. aku mmg ssh nk cari seorg kwn cmtu.. dia la kwn yg paling terbaik yg penah aku jumpa setakat nieh..best sngt.. seblm aku balik.. aku,sara n tengku p mkn dkt dewan makan.. then.. diorg hantar aku balik sampai dkt lua kampus n sampai aku naik bus general(bus yg berhenti dkt lua kampus uitm, untuk bwa penumpangnya ke ipoh, medan kit or medan gopeng).. baik dowh diorg.. angkat beg2 aku.. terharu aku (sob...sob..sob..).. mse dok dkt dlm bus tu.. aku geram btol dngn driver bus tu..dok perli2 aku bwa beg bnyak..then dh la aku dok kat sit depan.. then aku tertido dlm bus.. cz kepenatan x tido 1 hari.. then pemandu bus tu dok usik aku.. dia kata dh sampai medan gopeng(stesen bus kt ipoh) aku bangun terkejut.. pas tu.. xda pun.. geram btol la.. dia dok gelak2.. pastu dok tnya aku bnyak soalan..tinggal di mana?..kwsn aku kne banjir ke x.. pemandu bus tu berbangsa india.. umur lbh kurang awl 30-an.. sampai medan gopeng.. nasib da bus pukul 1.30, tp bertolak pukul 2.15ptg..cz bus smpai lmbt.. alhamdulillah.. aku naik bus trasnasional.. sepanjang dlm bus.. aku tido je..mengantuk sngt.. sedar2 dh sampai kedah.. dlm pukul 6ptg.. sampai kt stesen bus shab perdna.. mama n farahi dtg ambil.. mama masak nasi ayam.. wah bestnye.. mama siap bwa bekal untuk aku ag... wah... aku pun makan.. sedapnye..then.. smpai umah dh nk malam dh... aku g mandi n solat.. buka internet jp.. jz tngok brp org add n comments.. then aku tido awl..


ni la kwn2 aku yg terbaik... love both of you.. =D
kiri: tengku
kanan: sara

Sunday, November 14, 2010

Saturday (14 November 2010)

hello.. i now surfing my internet.. it too cloudy day outside here.. maybe  yet its will be rain.. i now at my bedroom, writing my blog.. my mom and my younger sister (hana) went to meet my mother's friend.. my father.. went to his work.. well this is my life when i have semester break.. just at my bedroom with my internet.. my boyfriend.. he just called me just now.. through video call.. i miss him so much, so is he.. many day we did not meet.. last night.. i sleep at 3 a.m.. why?.. because i want to finish writing my new blog... well.. i woke up late today.. what time?.. secret.. hahahaha.. i wondering, what i want to do at this semester break?..  i think, i want to work and want to get slim.. how?.. by exercise and diet lah..  so, i need to have a schedule for myself.. in addition, i want to recording a new song (a cover song), from Rihanna.. her title of the song is Cry.. i love this song.. and this was a requested from my best friend, she wants me to singing this song.. and the video of this song is already made.. i am very excited to upload this video.. soon i will upload it.. just wait.. =D

translate (B.M)

halo .. sekarang saya melayari internet saya .. hari ni cuaca mendung di luar  .. mungkin akan hujan .. saya sekarang di dalam bilik tidur saya, menulis blog saya .. mama saya dan adik saya (hana) pergi berjumpa kwn mama saya .. ayah saya .. pg kerja .. ni adalah hidup sy apabila cuti semester menjelma .. hanya berada d bilik tidur, dengan internet .. teman lelaki saya .. dia baru saja menelefon saya hanya td .. melalui panggilan video .. saya sngt merinduinya, dia pun bgthu sy begitu .. sudah beberapa hari kami tidak bertemu .. malam td .. saya tidur di 03:00. kenapa? .. kerana saya ingin selesai menulis blog baru saya ... baik .. saya terlambat bangun hari ini .. jam berapa? .. rahsia .. hahahaha .. saya tertanya-tanya, apa yang saya ingin lakukan pada cuti semester ini? .. sy rasa, saya ingin bekerja dan ingin melangsingkan badan .. bagaimana? .. dengan senaman dan diet lah .. jadi, saya perlu mempunyai jadual untuk diri sy sendiri .. selain itu, saya ingin rakaman lagu baru (cover lagu), dari Rihanna .. judul nya dari lagu yang bertajuk Cry(menangis) .. saya suka lagu ini .. dan ini adalah permintaan dari kwn baik saya, dia ingin saya menyanyikan lagu ini .. dan video dari lagu ini sudah dibuat .. saya tidak sabar untuk meng-upload video ini .. apabila sudah siap nanti saya akan meng-uploadknnya dengan segera!!!.. =D

this is my new video 'me singing cry- by Rihanna (cover)~this is a sample~
ini adalah video baru saya 'me singing cry- by Rihanna (cover)~ini adalah sedutan video saya~



American speak malay language? (org amerika ckp bhsa melayu?)

hey.. see i found something.. when i was open my facebook.. then i saw at 'home' page.. i saw one post from somebody.. i can't remember who.. but the title of the post was attract me.. and i found a video about american man who speak malay.. fluently!!.. i'm so shock.. huhuhu..the guy was awesome, handsome, and intelligent.. you guys must see this.. this is because he wants to teach malay how to speak english with the write slang.. this video is very good and give advantages..

translate (bahasa melayu)

hai.. sy temui sesuatu hari ni.. bila sy buka fb..pastu dkt halaman 'home' sy nmpak satu 'post' dr siapa..sy x ingat.. tp dia punya tajuk buat sy tertarik nak tengok..sy jumpa video tentang org amerika ckp melayu...fasih. wah.. tertarik mndngrnya... korang msti tngok.. sbb video nieh ajar kita(malay) mcmne nk ckp english dngn slang yg betul.. video no bagus dan banyak kelebihan..

here the link : http://www.youtube.com/user/BenBradshaw1

Welcome to my blog..

Glitter Graphics

video






Hello guys.. well today.. i have make another blog.. i got a blog before.. but that is private.. but now.. i wanna make a blog that everyone can read it.. i hope you guys enjoy to read my blog.. it is all about myself.. what i am doing.. and everything.. in this blog.. i will using english and bahasa melayu.. and i have to admit that my english not too good.. as long as u all can understand what i have wrote.. its good .. but .. i will learn how to improve my english.. that why i am writing this blog in english.. because one of the reason is.. i want to improve my english.. well.. u will know myself through this blog.. i cannot say much here.. because.. u will judge me from time to time by reading my blog.. i am happy to hear feedback from you all.. and thanks for read my  blog..

translate in Bahasa Melayu (B.M):

salam (for muslim) dan hello  kpd semua.. hari ni saya telah buat blog yang lagi satu.. saya ada blog sebelum ini.. tapi blog itu peribadi.. tapi sekarang, saya mahu buat satu blog yg semua org bleh bc.. sy hrp semua org akn suka bc blog sy.. blog ini menceritakan semua tentang diri saya.. apa yg saya telah buat dan segalanya. Dlm blog ni sy akan menggunkn bhsa melayu dan english.. awk akan mengenali siapa diri saya melalui blog ini.. sy tak akan berckp bnyk tentang diri sy.. awk semua akn menilai diri saya dri semasa ke semasa bila bc blog sy nieh.. sy sngt gembira meliht tndak bls anda sprti komen, kpd sy.. dan terima kasih sbb bc blog sy..

P/S: sorry.. sy jz singkatkan ayat jew dlm bhsa melayu.. 

this is me
(ini adalah saya)