Friday, December 31, 2010

Video blog for December 2010 (special edition)

salam and hye there...ini adalah video blog untuk bulan disember 2010.. kenapa ia dipanggil sebagai special edition?Ok..ini kerana video blog kali ini amat berbeza dari video blog yang akan datang mahupun yang sedia ada.... kalau nak tahu.. kena tengok video blog ni dulu..selalunya kalau video blog mesti kita dengar orang membebel-bebelkan?..hahahaha.. kali ini memang saya ada bebel-bebel sikit.. nak bagitahu something... tapi..lepas saya bebel-bebel tu.. saya ada buat suprise sikit.. so.. tangok la sampai habis kalu nak tahu...

video

Wednesday, December 29, 2010

Enta Tany? ( Kamu lagi?)

Enta Tany.. lagu arab yang benar-benar buat aku teruja.. begitu juga dengan video klip nya yang best.. Semalam aku cari subtitle untuk lagu ni.. dan aku sudah jumpa..  lagu ini dinyanyikan oleh penyanyi terkenal Asia Barat Haifa Wehbe..lagu ini paling best yang pernah aku dengar haifa wehbe menyanyi.. serius.. lirik lagu ini memang best.. dia  tentang lelaki dalam video ni telah menghancurkan hati dia dulu.. dan kini lelaki itu mahu pada dia kembali.. namun dia menolak cinta lelaki tersebut kerana pintu hati dia sudah tertutup..

ini adalah gambar- gambar di dalam video klip "Enta Tany" 










 
~Enta Tany official Video( with english substitle) by Haifa Wehbe~

saksikanlah video ini..  musik lagu ini membuatkan aku benar-benar mengilakan musik arab..hehehe... kerana musik dia tak heavy mental.. tenang dan bersahaja.. tambahan lagi.. bila dengar lagu ini.. ia membuatkan diriku terasa ingin menari dan bernyanyi bersama  lagu ini... Enjoy to see this video!!!

Monday, December 27, 2010

1 tahun 5 bulan!!!!!

salam...
  • Hari ini aku sangat gembira.... =)
  • Hari ini hari ulang tahun dan bulan aku couple 1 tahun dan 5 bulan..Alhamdulillah.syukur..
  • Hari ini hubby pergi Langkawi..bercuti dengan family dia...wah.. bestnye...
  • Rindu hubby.... tak sabar tunggu hubby balik...
  •  I LOVE U SO MUCH HUBBY...

Thursday, December 23, 2010

Banyak benda nk bagi tahu ni..

Salam dan hye..erm.. tak lama lagi.. saya akan meng-upload kan nyanyian lagu baru saya (cover song)  tajuknya'What's my name' daripada rihanna.. saya sangat menyukai lagu itu.. erm.. kalau nak dengar lagu yang dinyanyikan oleh penyanyi asal.. boleh la dengar dalam blog saya ini.. first time dengar lagu itu, saya benar-benar teruja dan terus meng-download lagu tersebut dari internet. Hampir setiap hari saya mendengar lagu tersebut, tapi tak menjemukan langsung!.. Okey, sekarang, cerita no.2 pulak... erm.. saya ada buat website saya..di situ terdapat maklumat tentang diri saya, gambar, video dan links.. saya tak sabar nak menyiapkan blog saya itu..hehehe.. cerita no 3 pulak.. hari ini keputusan PMR adik saya yang form 3 sudah keluar.. dia dapat 7A 1B, memang sedikit kecewa because mak dan ayah harap dapat 8A, anyway... 7A 1B merupakan pencapaian yang sangat cemerlang.. apa-apa pun TAHNIAH adikku yang nakal..hahahah...no.4, hari ni orang datang pasang ASTRO dekat rumah.. hahaha... walaupun orang dah ramai pasang ASTRO.. tapi aku tetap happy because dapat tengok rancangan kegemaran aku iaitu channel history.. last but not least.. hari ini best sangat because dapat jumpa huby, saya teman huby pergi beli barang-barang untuk persiapan next sem.. lama dah tak jumpa huby.. rindu sangat..thanks huby..

untuk melihat video klip rasmi Rihanna-What's my name


wajah website saya(soon will be available)

Sunday, December 19, 2010

Forgive and Forget...

erm.. sudah lama agaknya aku tak update blog ni..erm..busy juga la kebelakangan ni.. lagi 14 hari, cuti semester akan berakhir.. arh.. malasnya aku nak balik universiti.. semuanya sudah berubah.. aku dah tak room mate dengan sara lagi.. i miss her so much.. she very understanding..  aku selesa satu bilik dengan dia.. semester depan, aku dah sem empat.. hm.. mesti bnyak yang berubah.. aku berazam pada diriku yang aku pun nak berubah menjadi lebih baik dari yang sebelum-sebelumnya.. semakin aku dewasa, semakin aku banyak belajar melalui pengalaman hidup.. dan aku pun banyak berjumpa pelbagai jenis manusia.. ada kawan yang makan kawan.. ada kawan yang setia.. aku tak nak mencerita keburukan orang.. apa pun, aku bersyukur kepada Allah s.w.t kerana, walaupun onak duri, pahit manis yang telah aku lalui.. namun, Allah tetap mempermudahkan jalan aku..tetap memberi kesenangan dan juga kebahagian kepadaku..sesungguhnya.. itu lah kemanisan yang dapat aku rasai.. aku bersyukur.. banyak perubahan di dalam diriku.. ramai orang tidak sedar, yang aku semakin hari cuba untuk memperbaiki diriku.. ramai juga orang di luar sana ingat aku sombong... sombong kah?.. hahaha.. aku tak sombong la.. aku friendly.. aku suka berkawan.. suka menolong kawan.. aku nak kawan dengan semua orang.. dan aku tak suka di kongkong oleh kawan-kawanku... mean, aku tak nak hanya tertumpu kepada seorang kawan sahaja.. aku nak kawan ramai.. nasib baik, sara memahami aku.. she very different from others friends.. tapi apa pun yang mereka telah buat dekat aku.. aku maafkan dan lupakan.. aku anggap, itu hanyalah ujian Allah untuk memberi pengalaman hidup buatku.. dan, lepas ni, akan bermula lah kisah hidup baru aku..  =)

Tuesday, December 14, 2010

maksud namaku(meaning of my name)..

salam..hye semua.. erm..semasa 'search' nama saya guna google(saja seronok-seronok..because, tiada  kerja..hehehhe).. kemudian  terlihat dekat google tersebut ada  himpunan nama-nama mengikut islam... so, saya pun mencari apa maksud nama saya?..ini adalah hasilnya.. jika anda juga ingin mengetahui maksud nama anda?.. saya sertakan url link tersebut: 

http://name.crazyartzone.com/index.asp
KU NUR HANIS
KKomited
UUntung
NNaif
UUlung
RRamah
HHarum
AAmanah
NNaif
IIkhlas
SSuci
Apa ada pada nama?

Wednesday, December 8, 2010

Me singing "Elergi Sepi" by Azharina(cover)-singing competition..

tunggu sebentar video diatas sedang dlm proses 'loading'..

salam..priviet..hehehe.. hey guys.. dengarlah saya menyanyi lagu 'elergi sepi' dinyanyikan oleh penyanyi asal iaitu azharina.. well, lagu nie first time masuk singing competition..masa itu 1 hari lepas dpt result SPM (bulan 3, 2009).. actually, singing competition ni, bukan la besar pun.. ini just untuk family day pejabat ayah saya yangg diadakan di Pantai Merdeka, Kedah.. Saya pun tidak suka sebenarnya nak terlibat di dalam singing competition ni.. coz i singing just for fun only.. tak terniat pun nk masuk.. but, that day.. ayah saya suruh saya tunjukan bakat yg saya ada.. macam mencuba nasib la..kalu tidak menang singing competition ni..no problem.. yang penting pengalaman.. itu aja.. so.. saya pun masuk la... saya tidak sangka saya  mendapat no 1.. first time masuk.. suara saya bukan sedap pun.. maybe just rezeki kot.. apa-apa pun saya bersyukur juga.. erm..saya fikir mahu meng-upload-kan video yang saya menyanyi tu.. malangnya..video tersebut mengalami beberapa masalah teknikal.. just suara aja boleh didengar.. tapi.. visual video takde..nasib baik adik saya ada tangkap gambar semasa singing competition berlangsung.. anyway..enjoy to listen my singing..


gambar-gambar yg telah diambil masa pertandingan nyanyian tersebut:





 

dapat hadiah sudah..heheh

saya bersama bonda tercinta...
~hamper-hamper ni dah 'katam' di dalam perut aku n family..heheh..~

membuat video blog yg pertama untuk pembaca-pembaca blog saya

salam..priviet(hello in russian).. erm... sy ada buat video blog untuk pembaca-pembaca blog saya... saya sngt gembira dan berterima kasih kepada pembaca-pembaca blog saya yg setia membaca blog saya dan meyokong saya hingga mencapai sebanyak 200 pembaca dlm masa kurang dari 1 bulan.. di sini.. saya ingin mengucapkan sekali lagi ribuaan terima kasih kpd anda semua yg setia membaca blog saya dan juga sesiapa yg berkunjung ke blog saya.. 'spaciva'(thanks in russian)

tentang video blog:

tema: arabic 
bahasa: melayu
subtitle: english


video

antara gambar-gambar yg diambil selepas video blog telah bejaya dirakamkan..

 reaksi muka yg tenang


reaksi muka yg biasa..

Monday, December 6, 2010

Cuti-Cuti 2010 (menyelam sambil minum air)


Hye guys.. sory..dh lama tak update blog nieh.. sblum tu.. mesti tertanya2 kn?..apa maksud peribahasa menyelam sambil minum air nieh? dng cerita kali nieh..ok2..let's me explain to u ..maksudnya kami sekeluarga p melaka just utk menziarahi pak teh.. alang2 dh berjalan jauh.. boleh skali g bercuti.. itu la maksudnye.hehehe..  ok.. saya nk cita nieh.iklan dh hbis ae?..skrg time to tell a story... blog sebelum nieh, sy da bgthu yg pak teh saya sakit?.. ok.. kami sekeluarga bertolak ke klang dahulu..(rumah kak mama).. dan tinggal di sana selama beberapa hari.. bnyak kenangan di sana.. saya dapat berjumpa dng kwn baik saya (kak lela) yg sudah 2 tahun x jumpa.. kami bertemu semasa saya kerja sambilan di Alor setar mall sbg cashier mse tunggu result SPM.. lepas tu.. dh x jumpa.. kak lela skrg keja dkt Klang.. Saya suka berkawan dng dia.. dia sngt memahami.. baik hati..dan cantik orgnya.. saya beruntung dpt kawan seperti dia..

saya dan kak lela


 hari kami nk bertolak ke melaka melawat pak teh di icu, hospital melaka.. sebelum bertolak, kak hidayah bwa kami singgah melawat masjid sultan salahuddin abdul aziz shah, dekat shah alam.. mama bg kak hidayah drive keta cz kak hidayah lebih pandai jalan kat shah alam..lgpun dia membesar di sana.. kak hidayah ialah anak cik yah aku( anak buah mak aku a.k.a sepupu aku) .. so, dia drive kereta mama aku.. ayah aku jz sempat hantar mak aku kt klang dan dia terpaksa balik kedah cz nenek aku kt kedah sakit jugak..ayah kne jga.. so, bila sampai jew melaka...kami terus g tngok pak teh, kesian pak teh, dia nmpak sangat tenat.. nk berckp pun x boleh.. pas tngok pak teh, kami balik kg..  dipendekkan cerita.. ada satu hari tu,(esoknya balik kedah)... kiteorg( mama, mak lang, aku,ikemal,hana,farahi), p tngok pak teh, pak lang x ikot..cz keja.. kondisi pak teh semakin sihat.. dia dh boleh ckp sikit-sikit..alhamdulillah.. pas tngok pak teh, kiteorg g mkn dkt jusco smbil membeli belah.. mama nk beli bedak muka dia jenama sheseido, mama selalu pakai product tu.. then, lepas hbis beli belah kt jusco.. adik2 aku(hana,farahi and ikemal~walaupun adik sepupu,kire jugaklah..hahah) ajak nk g main bowling.. aku x main.. cz x minat a.k.a tak pandai.. asyik jatuh longkang jew..hahah.. lg pun.. aku pakai baju kurung.. lepas main bowling.. kami balik ke kg halaman..dan esoknya pulang ke kedah.. alhamdulillah kami sekeluarga selamat sampai...

ini adalah gmbar-gmbar yg sempat diambil oleh aku:


masjid sultan salahuddin abdul aziz shah

 
yg lelaki nieh sepupu sy... ikemal nama dia, yg tngh tu adik sy yg bongsu

 hana(adik yg no 2)

 farahi(adik yg last)

 ni adalah cousin sy, sy panggil kak hidayah..
dia skrg dh hbis blajar dlm jurusan TSEL, Uitm(Degree)
tunggu nk grad jew.. dia yg drive keta mama ..

 ini jusco dkt melaka, time ni tgh jln2 kt melaka
serius ckp, dlm bnyk2 jusco..yg nie yg paling best
dh la besar, mknan sedap(food court)..bnyak tmpt blh shoping
best gler!!!

 tengah posing..hahah..maklumlah muka baru di make-up oleh 
promoter sheseido..tngok mataku.. ni org panggil make-up 'smokey eyes'

 gmbar aku posing ag.. mesti korg bosan kn tngok?? hahahha
dh nma pun blog aku..mstila gmbar aku yg bnyak..pela..huhuhu

 yg kanan tu mak lang aku a.k.a ,kakak ipar mak aku..
dia adalah mak ikemal,dan yg berbaju kuning tu..my beloved mom!

 ni gmbar skor bowling diorg, knp tngkp? 
yela, diorg suruh ambil gmbar..wt kenangan..hihihi

cewah.. ikemal diapit oleh dua bodyguard perempuannya..hihihihi